top of page
Koppen zetten
Verkleuring hitte en stagnatie
Cupping

"Herstel is altijd afhankelijk van ons zelfgenezend vermogen"

Cupping biedt net als Guasha snel resultaat bij uiteenlopende klachten:

· bevordert de bloedsomloop

· ontgift en ontzuurt

· stimuleert het immuunsysteem

· neemt blokkades en pijn weg

· stimuleert de werking van de organen

· regenereert en revitaliseert

· vermindert stress, moeheid en burn-out

· ontspant en bevordert helderheid van geest

· zet het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan

Cupping

 

Cupping staat voor koppen zetten. Door verhitte glazen bollen op de huid te zetten, ontstaat een vacuüm als de lucht in de glazen bollen afkoelt. ​Via dit vacuüm wordt bloed naar de huidoppervlakte gezogen en worden verstorende energieën verwijderd die de vrije circulatie van levensenergie beïnvloeden.  

 

Zelfherstel

Cupping kan een blauwe plek geven, afhankelijk van de mate van verstoring die aanwezig is. Het lichaam zal natuurlijkerwijze de blauwe plek willen repareren. Daardoor trekt er bloed uit de diepte van het lichaam naar het oppervlak, waardoor zelfherstel plaats vindt. Voeding en bloedcirculatie nemen dus toe in het gebied met cupping. Zwemmers Michael Phelps en Natalie Coughlin zijn daarom fan van cupping. Zij gebruiken deze techniek om de bloedsomloop te versnellen, waardoor spieren sneller herstellen na een inspanning. Cupping werkt dan vitaliserend.

 

Griep

Voor bijvoorbeeld griep is cupping zeer efficiënt. Bij koorts of bij een beginnende keelpijn kan cupping de verstorende energie, het influenzavirus, helpen elimineren en de verdedigingsenergie, ofwel de afweer, stimuleren.

 

Diagnostische waarde

Cupping verduidelijkt, net als guasha, hoe diep de verstoring van de levensenergie in het lichaam zit. Cupping en guasha hebben dus ook een diagnostische waarde. Beide technieken geven bovendien informatie over de manier waarop Frederike u verder kan behandelen. 

Frederike combineert cupping en guasha meestal met lichaamsacupunctuur omdat beide het effect van een acupunctuurbehandeling versterken.

Behandelingen waar Cupping goed mee samengaat of een belangrijke aanvulling op kan zijn:

bottom of page