top of page
Aconitum
Natuurapotheek
Vier natuurkwaliteiten

Fytotherapie

westerse-kruidentherapie

 

Fytotherapie maakt gebruik van de heilzame stoffen uit kruiden en planten om ziekten te behandelen. Het is een behandelmethode uit zowel de Westerse als de Oosterse natuurlijke geneeswijze. Beide werken volgens het basisprincipe van het zelf-genezend vermogen van het lichaam.

 

Gifstoffen

Via het spijsverteringskanaal, de longen en de huid krijgt ons lichaam gifstoffen binnen, de zogenoemde toxines. Hierdoor raken de lichaamsvochten bloed, lymfe en kliersappen verontreinigd. Het komt voor dat de reinigingsorganen zoals lever en lymfeklieren en de uitscheidingsorganen zoals darmen, longen, huid en nieren overbelast raken. Dit heeft tot gevolg dat de toxines onvoldoende worden verwijderd en zich vastzetten in het lichaam. Dit leidt tot lichamelijke klachten. De ernst van klachten neemt toe met de hoeveelheid toxines in het lijf en de duur waarmee het lichaam eraan is blootgesteld.

 

Kruiden

Processen van reiniging zijn goed te ondersteunen met kruiden. Kruidentherapie combineert uitstekend met alle andere behandelingen die u bij Frederike ondergaat. Afhankelijk van uw klachten stelt zij een kruidenrecept op maat voor u samen. Frederike verstuurt dit naar de Natuurapotheek. De apotheker verwerkt het tot een tinctuur, capsule, zalf, lotion, oordruppels e.a.

 

Andere natuurgeneeskundige behandelvormen waarmee Frederike werkt:

  • leefstijl- en voedingsadviezen (voedingsrichtlijnen volgens de natuurgeneeskunde en de Chinese geneeskunde)

  • leem (klei), bijvoorbeeld leempakking met aromatische olie om reiniging via lever/nieren te bevorderen

  • hydrotherapie ofwel watertherapieadviezen

  • Schüsslerzouten 

  • Bachbloesems

  • Schröpfen, ook Cupping genoemd

Download hier de folder van de beroepsvereniging NWP over Fytotherapie of Natuurgeneeskunde.

bottom of page