top of page
Moxatherapie
Moxa
Moxa

Moxatherapie

 

Moxatherapie is een techniek die gebaseerd is op het toedienen van droge hete warmte op specifieke acupunctuurpunten. Moxeren is een eeuwenoude Oosterse therapie die sinds zo’n 200 jaar ook in Europa bekend is. Het is een therapie die samen met de acupunctuur haar intrede heeft gedaan in de Westerse wereld.

 

Tekort aan energie

Moxa wordt met name toegepast wanneer er sprake is van een tekort aan levensenergie en bij klachten als stijfheid, kou of pijn. Moxeren werkt goed bij chronische pijnen, slapte en gewrichtsproblemen. Moxa activeert en zet in beweging.

 

Verwarmen

Moxa is een andere naam voor bijvoetkruid en wordt gebruikt om te verwarmen, koude uit het lichaam te verdrijven en de levensenergie van het lichaam te versterken en weer te laten stromen. Tijdens het moxeren met een zogenoemde moxastaaf (samengeperst bijvoetkruid) ervaart u een weldadige en diep doordringende warmte.

 

Stuitligging

Moxa wordt veel toegepast bij stuitliggingen. Vlak voor de bevalling ligt ongeveer 3,5% van de baby’s in een stuit. Soms probeert de gynaecoloog de baby in de buik te draaien, een vervelende ervaring voor de aanstaande moeder. 80% van de zwangeren met een baby in stuitligging bevalt uiteindelijk met een keizersnede. De meeste vrouwen vinden dat jammer, ze willen graag een natuurlijke bevalling meemaken. Daarom kiezen steeds meer vrouwen voor moxatherapie. Moxatherapie is geheel pijnloos en is thuis uit te voeren. En het allerbelangrijkste: uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat moxatherapie de kans dat het kind spontaan draait, vergroot van 50% naar 75%.

Behandelingen waar Moxa goed mee samengaat of een belangrijke aanvulling op kan zijn:

bottom of page