top of page
Guasha
Guasha

Guasha biedt net als Cupping snel resultaat bij uiteenlopende klachten:

· bevordert de bloedsomloop

· ontgift en ontzuurt

· stimuleert het immuunsysteem

· neemt blokkades en pijn weg

· stimuleert de werking van de organen

· regenereert en revitaliseert

· vermindert stress, moeheid en burn-out

· ontspant en bevordert helderheid van geest

· zet het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan

Guasha

 

Guasha is een Chinese schraaptherapie die al meer dan 2000 jaar oud is. Het doel ervan is het via de huid verwijderen van opgeslagen afvalstoffen. Het resultaat is een betere doorstroming van bloed en levensenergie.

 

Ontgifting

Guasha is het over de huid schrapen met een speciale schraper die is ingesmeerd met guasha-olie: olie met Chinese kruiden die zorgen voor ontspanning, een betere doorbloeding, ontgifting en warmte. Guasha stimuleert het ontgiftingsmechanisme zodat het lichaam de losgemaakte afvalstoffen kan afvoeren. De organen en de bloedsomloop worden geactiveerd, waardoor de afweer ofwel levensenergie van het lichaam verbetert.

 

Vrije stroom levensenergie

Guasha spoort blokkades in het lichaam op, maakt ze zichtbaar door de soort verkleuringen op de huid tijdens de behandeling. Blokkades zijn afvalstoffen die opgeslagen zijn in het bindweefsel, de spieren en de gewrichten. Zij stagneren de vrije stroom van de levensenergie. Dit gebeurt als het lichaam niet meer in staat is om alle afvalstoffen via het lymfestelsel af te voeren. Het bindweefsel slibt dicht, de spieren verzuren en de gewrichten gaan ontsteken. Guasha heeft een diep reinigend effect op het hele lichaam. Daarom is het bijzonder geschikt voor hardnekkige en langdurige klachten. U kunt een guasha-behandeling uiteraard ook preventief ondergaan.

 

Diagnostische waarde

Guasha verduidelijkt, net als cupping, hoe diep de verstoring van de levensenergie in het lichaam zit. Guasha en cupping hebben dus ook een diagnostische waarde. Beide technieken geven bovendien informatie over de manier waarop Frederike u verder kan behandelen. 

 

Frederike combineert cupping en guasha meestal met lichaamsacupunctuur omdat beide het effect van een acupunctuurbehandeling versterken.

Behandelingen waar Guasha goed mee samengaat of een belangrijke aanvulling op kan zijn:

bottom of page