top of page

Ervaringen​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben je tevreden over mijn behandelingen en wil je jouw ervaring delen via deze pagina?

Stuur dan je tekst naar frederike.otger68@gmail.com

Frederike is voor mij meer dan een acupuncturist die helpt bij fysieke pijn. Zij kijkt verder dan alleen de plaatselijke pijn, vraagt door en bekijkt het vanuit een holistisch perspectief. Zij ziet de verbanden tussen het fysieke probleem en je mentale en emotionele welzijn. Op een hele vriendelijke manier waarin ze echt geïnteresseerd is in jou als persoon, spoort zij blokkades op en zoekt de behandeling die het beste bij je past. Frederike heeft mij geholpen bij zowel pijn vermindering als bij het laten stromen van mijn energie maar daarnaast heb ik ook veel geleerd over mijzelf en over de samenhang tussen mijn lichaam en mijn geest wat mij enorm heeft geholpen.

De combinatie van haar professionaliteit, haar vriendelijke persoonlijkheid en haar oprechte interesse in mijn welzijn maakt haar tot een hele fijne therapeut.

--------------

Aan een auto-ongeluk hield (spannings)klachten aan mijn nek over. Ik ben via via terechtgekomen bij Frederike. Na een aantal behandelingen bemerkte ik verbetering, oftewel vermindering van mijn klachten. De acupunctuur heeft het mij zeer goed geholpen. Mijn klachten zijn een stuk verminderd en ik ben van binnen ook tot rust gekomen. Het heeft tot een zeer positief resultaat geleid. Deze behandeling raad ik zeer aan.

Marco

---------------

Ik ben mijn hele leven al doodsbang voor naalden en prikken geweest.  Geen idee waarom.

Wat erg hielp om het minder eng te vinden is dat Frederike de naaldjes in een buisje heeft zitten en er met een tikje ‘inschiet’. Mijn klachten en prikangst verminderden spoedig. Dank Frederike!

Frederike heeft mij geholpen te verwerken dat ik kanker heb, ze heeft me begeleid in het proces om uiteindelijk het besluit te nemen me te laten opereren. 

Ik ervaar Frederike als kundig, gedegen, humoristisch en gedreven.  Ze heeft veel kennis,

verbindt ogenschijnlijk losstaande klachten met elkaar en dat werkt!

Cliënten van mij (stress, trauma, burn-out) heeft ze ondersteunende therapieën aangeboden. 

Kortom, aanrader.

Karo

 

---------------

 

Na jaren van hevige hoofdpijn en een chronische loopneus ben ik echt geholpen door Frederike. Voor de eerste keer in de laatste vier jaar ging mijn winterseizoen voorbij zonder zware chronische sinusitis. En ik heb mijn energie terug!

Tanya

---------------

Frederike was voor mij een rots in de branding op een paar hele heftige momenten in mijn leven. O.a.bij een uitbarsting van eczeem (voor het eerst in mijn leven) na een zeer stressvolle periode heeft ze mij er met massages, acupunctuur, gesprekken en Westerse kruiden helemaal vanaf geholpen.

Zij is rustig, liefdevol en professioneel. Een aanrader!

Brigitte

---------------

Voor, tijdens en na mijn 2 zwangerschappen heb ik acupunctuur behandelingen bij Frederike gehad.

Ik ging naar Frederike om meer energie te krijgen en klachten te laten behandelen als lactose-intolerantie, eczeem, koude voeten, nachtzweten, onrustig benen, spanning op nek en schouder, psoriasis.

 

Ik heb de gesprekken en behandelingen als heel prettig ervaren. Ik keek altijd uit naar de afspraken en kwam er heel ‘relaxt’ vandaan.

Frederike legt veel uit, neemt de tijd, kijkt heel holistisch naar je als mens. Ze heeft in het begin een iriscopie gemaakt en aan de hand daarvan o.a. een behandelplan opgesteld.

Ze schreef mij kruiden en Schüssler-zouten voor die een heel positief effect op mij hadden. Heel bijzonder om te merken wat dat ook mentaal met je kan doen. 

 

Ik ervoer het als meer energie om mijn eigen grenzen (in bijvoorbeeld werk) aan te voelen en aan te geven aan anderen. Ook raadt zij bepaalde groenten/fruit/noten aan of af, erg handig om te weten. Ik heb ook een guasha behandeling meegemaakt, een erg bijzondere en prettige ervaring die enorm veel effect (energie) heeft gehad. Ik had minder pijn en minder bewegingsbeperking op mijn rug. Na meer dan een week was dit nog duidelijk merkbaar.

 

Mijn zwangerschappen verliepen beide erg goed en de darmklachten waar ik al erg lang mee liep, verdwenen; ik kon uien weer goed verdragen.

De behandelingen bij Frederike gaven mij meer energie en balans en ik kan het iedereen aanraden. 

Linda

---------------

Frederike heeft mij ondersteund bij diverse gezondheidsproblemen. Zowel bij lichamelijke (o.a. hoge bloeddruk, overgangsperikelen) als bij psychische problemen (manisch-depressief) heeft zij mij heel goed geholpen om weer in balans te komen. Haar vakkennis is groot en breed en ik voel me in bekwame en veilige handen bij haar. Naast accupunctuur gebruikte ze bij mij ook fyto(kruiden)therapie. Het is ook fijn dat ze altijd weer laat voelen dat het zelfgenezend vermogen groot is en dat ik het als het weer beter gaat, zelf weer kan.

Joke

---------------

Toen ik bij Frederike kwam, zat ik laag in mijn energie. In de huidige vluchtige wereld en in situaties waarbij het soms lastig is iets van je af te zetten, is het niet altijd even makkelijk voor mij om een goede energiebalans te vinden en te behouden. In het algemeen heb ik veel gedachtes, min hoofd staat altijd aan . Dit kan leiden tot  hoofdpijn en een wazig zicht. Het voelt dan ook alsof de energie uit me wegtrekt, ik ben dan moe. Door de uitgebreide kennis van Frederike, het vertrouwen en uiterst ontspannen behandeling begon de energie weer te stromen.

Brandon

---------------

Jaren gelden is Frederike op mijn pad gekomen na aanbeveling van een collega.

Ik liep al jaren rond met darmklachten; via onderzoeken is er bij mij een spastische darm ontdekt (PDS) en die gaf enorm veel pijnklachten. Medicatie deed niet voldoende, vandaar mijn zoektocht naar verbetering.

Frederike wist mijn darmen met een aantal behandelingen tot rust te brengen. Zij heeft mij tevens begeleid in het verbeteren van mijn levensstijl. Zij heeft mij doen inzien dat de manier waarop je in het leven staat o.a. invloed heeft op je darmgestel.

Zij heeft mij geleerd nee te zeggen bij zaken die voor mij lastig waren. Daardoor verdween een groot deel van de stress uit mijn leven,  wat directe invloed had op mijn darmen. Dit was voor mijn een ongelooflijke openbaring.

Inmiddels ga ik 1 of 2 keer per jaar voor een reset naar haar toe en leef ik zonder medicatie en pijn!

Hoe fijn is dat.

Frederike is een belangrijk onderdeel in mijn leven geworden, en dit geldt ook voor de rest van mij gezin. Ik heb een dochter met faalangst, Frederike heeft haar geholpen met Bachbloesem toen zij rijexamen had.

Frederike helpt grenzen te leren stellen, leert omgaan met spanning, laat zien hoe belangrijk het is om je niet  verantwoordelijk te voelen voor een ander. Zij verlicht darmklachten, een opgezette buik. Ook bij een acute blaasontsteking weet Frederike direct wat ze moet doen. Frederike staat steevast voor ons gezin klaar. Ik zal haar  daarvoor altijd dankbaar blijven.

Astrid

---------------

 

Regelmatig laat ik mij door Frederike behandelen met acupunctuur. Zij neemt echt de tijd voor mij. Zij luistert met aandacht naar mijn verhaal, stelt de juiste vragen en maakt op basis daarvan haar behandelplan. Zij deelt ook, als ik daar naar vraag, haar enorme kennis die ze heeft van de traditionele Chinese geneeswijze met mij.

Ik mag ontspannen liggen terwijl de gestimuleerde meridianen weer gaan stromen. Ik voel altijd dat er veel gebeurt in mijn lichaam tijdens en na de behandeling. Super fijne en mooie ondersteuning om mijn lichaam van binnenuit de klacht op te laten lossen.

 

Ik heb Frederike al vaker aangeraden aan anderen.

Debora

---------------

 

Na veel jaren van ellendige lentes door heftige hooikoorts, werd ik gewezen op de behandelmethode acupunctuur. Via mijn vrouw, die al bij Frederike onder behandeling was, ben ik dus ook gegaan. Ik stond er in het begin een beetje sceptisch tegenover. Zullen een paar naaldjes mij van mijn hooikoortsklachten af helpen? Toch vond ik het wel ontspannend. In de loop der jaren zijn mijn hooikoortsklachten ieder jaar minder en minder geworden. Ik ga nog steeds elk voorjaar naar Frederike om mij te laten behandelen. Door de kruiden die ik gebruik (door Frederike samengesteld) en de acupunctuur zijn mijn klachten voor een groot deel verdwenen. Dit jaar ben ik ook behandeld met ooracupunctuur en cupping. Al deze behandelingen tezamen moeten uiteindelijk een klachtenvrij voorjaar opleveren. Ik ben er nog niet, maar ben wel een heel eind.

Een voorjaar waarin ik ook kan genieten van de natuur is TOP. Bedankt alvast Frederike!

Fabian

 

---------------

Mijn huisarts raadde mij aan naar een acupuncturist te gaan omdat ik last had van mijn luchtwegen en geen enkel medicijn werkte. Ik ben gewoon via de Gouden Gids ik bij Frederike Otger terechtgekomen. Mijn gevoel is zeer goed geweest. De intake was heel ontspannend, het klikte direct. Dan zegt mijn gevoel dat het is goed. Zij heeft mij in een korte tijd van mijn kwaal afgeholpen. Nu kom ik regelmatig nog bij haar voor ondersteuning van het lichaam en ook voor massage van de benen. Bij het ouder worden heb ik daar veel baat bij. Ook heeft zij altijd een oplossing en behandeling voor kleine ongemakken als een val of verkoudheid. Frederike is heel kundig en straalt veel vertrouwen uit. Je kunt je verhaal altijd bij haar kwijt. Dit is ook al genezing. En ook met de kruiden is zij een specialiste.

Anna

---------------

 

Het is al geruime tijd geleden dat ik bij Frederike onder behandeling was. Niet alleen met acupunctuurbehandelingen heeft Frederike mij geholpen. Ook haar luisterend oor en duidelijke adviezen in een moeilijke periode hebben me heel goed gedaan en verder gebracht. Frederike heeft ook mijn zoon begeleid met het stoppen met roken.

Als therapeute beveel ik Frederike altijd graag aan als een heel fijne en kundige collega!

---------------

 

Mijn ervaringen met Frederike Otger zijn divers. Ik kwam in haar praktijk om te proberen via acupunctuur mijn reukvermogen terug te krijgen, dat ik 10 jaar daarvoor door een operatie was kwijt geraakt. Tijdens een uitgebreide, serieuze intake werd mij al snel en vooral ook heel duidelijk uitgelegd dat naast mijn reukprobleem, ook mijn COPD zou kunnen worden aangepakt dan wel verbeterd. Mijn reukprobleem kon helaas niet worden opgelost.

Mijn COPD is na een aantal behandelingen en in combinatie met natuurgeneesmiddelen zodanig gewijzigd dat ik kon stoppen met de chemische medicijnen (die cortisonen bevatten) die ik al jaren gebruikte.

De behandelingen vonden altijd stipt op tijd plaats in een heel prettige, rustige praktijkruimte, al dan niet gewenst met rustgevende achtergrondmuziek. (locatie Den Haag)

Wat mij het meeste opviel is dat Frederike door haar brede kennis in de natuurgeneeskunde verbanden weet te leggen tussen klacht en oorzaak en het door haar behandelingen weer in balans kan brengen.

John

---------------

Ik ben sinds een aantal maanden met grote tevredenheid onder behandeling bij Frederike in Den Haag. Zij neemt de tijd voor jouw verhaal. Allereerst begint zij met een uitgebreide intake en iriscopie. Het viel me gelijk op dat zij enorm veel kennis in zich draagt en zaken goed met elkaar weet te verbinden. Ze kijkt als een Chinese arts naar jouw fysieke problematiek, neemt hierin je emotionele staat mee en gaat ook nog de diepte in door er een natuurgeneeskundige benadering op los te laten. Ik krijg altijd het gevoel dat ik bij een alchemistische Chinese dokter ben. Geloof me, daar lijkt ze fysiek echt niet op. Als zij zorgvuldig heeft gekeken, gevoeld en geluisterd begeleidt ze je naar de tafel waar je op een heerlijk bed mag plaatsnemen en zij op haar gemak de naalden plaatst. Na ongeveer een half uur hebben de naalden hun werk gedaan en kun je herboren je leven vervolgen.

Ik ben zeer tevreden met Frederike en raad haar zeker aan.

Hilde

---------------

Frederike is een geduldige therapeut. Zij zal er alles aan doen om je weer gezond te maken. Frederike luistert erg goed en doet alles in goed overleg. Zij heeft een aantal therapieën, dus er is keuze genoeg. Ik ben er beter van geworden en zou zeker bij klachten er weer voor kiezen naar Frederike te gaan.

Arina

---------------

Frederike was zeer grondig en aandachtig in de sessies acupunctuur. Zij heeft mij geholpen met slaapklachten en pijn in mijn schouder. Mijn symptomen zijn verdwenen. Ik zou het zeker aanbevelen aan iedereen.

Nancy

---------------

Ik vind Frederike een zeer bekwame therapeut, zij heeft daarnaast humor en een luisterend oor. Zij kijkt verder dan de klacht of het probleem en bekijkt het in zijn geheel, dus holistisch. Frederike luistert goed naar de klachten en koppelt deze terug volgens haar holistische visie en stemt samen met mij een plan van aanpak af. Zij is ook een zeer kundige natuurgeneeskundig therapeut en fyto(kruiden)therapeut.

 

Ik zelf heb bijvoorbeeld last van brandend maagzuur en heb hiervoor medicatie. Omdat ik alle bijwerkingen als zeer negatief ervaar, ben ik gestopt met deze medicatie. Ik gebruik nu een kruidenbasis die Frederike heeft samengesteld en die zeer effectief is. Door de tips en behandelingen van Frederike ben ik van mijn voetschimmel af, ben ik minder angstig, slaap ik beter en heb ik dwangmatig handelen afgeleerd.

 

Ja, ik raad Frederike uit de grond van mijn hart aan!

Irene

images.jpg
bottom of page